« Alle Evenementen

Workshop regulier onderhoud & herkennen ziekten en plagen bij fruit

juni 18 @ 1:30 pm - 4:00 pm

Agroforestry biedt kansen

Workshop regulier onderhoud & herkennen ziekten en plagen bij fruit & bessen dinsdag 18 juni

Het Agroforestry Netwerk Brabant organiseert de komende maanden een aantal bijeenkomsten rondom teeltondersteuning. De workshops gaan over praktische onderwerpen gericht op teeltondersteuning van fruit, noten, bessen etc. Denk aan ziekten en plagen, snoei, onderhoud boomstrook, mulchen etc. Op een dagdeel maken we een combinatie van theorie en praktijk op locatie in Brabant. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Bij de Voortse Hoeve in Hilvarenbeek heeft Nico van den Broek een biologisch landbouwbedrijf met akkerbouw (strokenteelt), natuurbeheer en agroforestry; appel- en perenbomen & bessen (aanplant 2018).

Informatie

Datum: 18 juni 13:30
Tijd: 13:30 – 16.00
Locatie: Kleine Voort 7, 5081 XG Hilvarenbeek (Parkeren kan op het bedrijf; doodlopende straat inrijden tot voorbij de poort)

Programma

13.30 uur         Start met kennismaking, introductie project & korte theorie
14.30 uur         Gezamenlijke ronde lopen langs het agroforestry systeem; wat komen we tegen en hoe los je dat op, aandachtspunten in onderhoud en van elkaar leren. O.l.v. Jade Koop.
15.30 uur         Ruimte voor vragen
16.00/16.30 uur        Einde

Opgeven via https://forms.gle/MSEMB8Sz2Qp8Buoh7

Voor vragen, neem contact op met Petra Schmitz via petra@schmitz-agroforestry.nl of via 06-30291611.

Wat is Agroforestry Netwerk Brabant?

In het Agroforestry Netwerk Brabant komen vooral boeren, inmiddels zo’n 200 in onze provincie, maar ook vertegenwoordigers vanuit beleid, belangenorganisaties en kennisinstellingen samen om kennis over agroforestry te delen. Voor het opzetten van een agroforestry systeem heeft de boer (vaak) de steun of akkoord nodig van andere betrokken organisaties of instellingen (denk aan gemeente, waterschap, afzetkanalen of zelfs de bank). Het Agroforestry Netwerk Brabant wil deze partijen daarom goed informeren om zo te garanderen dat de boer vooruit kan en de toegevoegde waarde bij hem/haar terecht komt. We organiseren excursies, workshops en bieden specialistische ondersteuning bij het opstellen van een agroforestry ontwerp en bedrijfsplan.

Gegevens

Datum:
juni 18
Tijd:
1:30 pm - 4:00 pm